Laadunhallinta elintarvikeketjussa ja ympäristöterveydenhuollossa -koulutus

Laadunhallinta ympäristöterveydenhuollossa

23.5.2017 Hotelli Arthur, Vuorikatu 19, Helsinki, auditorio

 

Mitä laadunhallinta tarkoittaa ympäristöterveydenhuollossa ja miten se voi toimia johtamisen ja toiminnan kehittämisen työkaluna? Entä miten standardit ja sertifioidut laatujärjestelmät tulisi huomioida elintarvikevalvonnassa?

Kuulemme valvojan, auditoijan ja toimijan näkökulmia ja käytännön kokemuksia sekä hankkeiden tuloksia. Käymme läpi seutuyksiköiden auditointien tuloksia ja laadunhallinnan tulevaisuuden mahdollisuuksia ja työkaluja.

Ohjelma

8.00-9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi hotellin kokousaulassa

9.00-9.05 Koulutuksen avaus, Outi Lepistö, EnviroVet

9.05-9.30 Lean, ISO, FSSC… Laatuviidakosta selviäminen

9.30-10.15 Tutkimushankkeen tuloksia: auditointien ja valvontakäyntien erovaisuudet ja päällekkäisyydet. Elintarviketurvallisuusstandardit ja niiden käyttö. Elintarvikevalvonnan yliopistonlehtori Janne Lundén ja ELL Mikko Turku, Helsingin yliopisto

10.15-10.30 Tauko

10.30-11.15 Auditointi ja valvonta käytännössä. Vahvuudet ja heikkoudet? Pääarvioija, ELL Susanna Pesonen, Inspecta Sertifiointi

11.15-11.30 Keskustelu aamupäivän aiheista

11.30-12.30 Lounas

12.30-13.00 Toimijoiden kokemuksia valvonnasta ja auditoinneista. Laatupäällikkö Anneli Hautaniemi, Saarioinen

13.00-13.30 Laatujärjestelmien hyödyntäminen elintarvikevalvonnassa. Pilottihankkeen tilannekatsaus. Ylitarkastaja Anne Fagerlund, Evira

13.30-14.00 Kommenttipuheenvuoroja ja keskustelu

14.00-14.30 Kahvi

14.30-15.00 Laadunhallinnan työkalut: johtaminen, tavoitteet, mittaaminen ja jatkuva parantaminen

15.00-15.45 Seutuyksiköiden auditointien tuloksia ja laadunhallinnan tulevaisuus ympäristöterveydenhuollossa, uudet työkalut. ELT, pääauditoija Outi Lepistö

15.45-16.00 Yhteenveto, koulutuspäivä päättyy

Huom! Muutama hajapaikka vielä jäljellä. Ilmoittaudu 18.5.2017 mennessä osoitteeseen info@envirovet.fi. Kerro viestissäsi mahdollinen erityisruokavaliosi sekä laskutustiedot.

Koulutuksen hinta on 180 € + alv sisältäen aamupalan, lounaan ja iltapäiväkahvin sekä koulutusmateriaalit

Tervetuloa mukaan!