Syventävä ruokaturvallisuus -diplomikoulutus 2019: Osa 2 Elintarvikevälitteiset epidemiat ja niiden hallinta 27.8.2019
Miten toimia äkillisissä tilanteissa ja ennaltaehkäistä epidemian leviäminen? Entä mitä elintarvikkeista kannattaisi tutkia missäkin tilanteessa?
- Norovirus – toimenpiteet ja suojautuminen sairaalassa. Mitä sairaalahygieniasta voidaan oppia elintarviketeollisuudessa? – Janne Laine, PSHP
- Salaattia, raastetta vai täytekakkua? – Erilaisia epidemioita – Sirpa Räsänen, PSHP
- Elintarvikenäytteenotto epidemiatilanteissa vs normaalitilanteissa. Mitä tutkia ja miksi? – Pia Sigvart-Mattila, KVVY
- Puhdistustoimenpiteet norovirusepidemioissa – Eija Ruotsalainen, Diversey Oy
- Case: epidemiako?
Luennoitsijat: sisätautien ja infektiosairauksien erikoislääkäri, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin infektiolääkäri Janne Laine, epidemiologi, tartuntatautilääkäri Sirpa Räsänen, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri , asiantuntija Eija Ruotsalainen, Diversey Oy, mikrobiologi Pia Sigvart-Mattila, KVVY
Lisätietoja ja linkki ilmoittaumiseen löytyy koulutus-sivuilta