External experts of the food control at your service
EnviroVet alkaa tarjota ympäristöterveydenhuollon kunnallisille valvontayksiköille elintarvikelain 36 §:n ja komission valvonta-asetuksen 5 artiklan mukaisia valvonnan tehtäviä, käytännössä ostopalveluna toteutettavaa tarkastustoimintaa.
Ulkopuolisen asiantuntijapalvelun tavoitteena on tehdä sovittu määrä tarkastuksia nopeasti, laadukkaasti ja tehokkaasti.
Ulkopuolinen asiantuntija tekee tilatun perustyön – tarkastukset ja raportit – kustannustehokkaasti. Hän voi keskittyä ydintehtävään, sillä aikaa ei kulu yksikön muihin tehtäviin
EnviroVetin asiantuntijat tekevät työn objektiivisesti, tasalaatuisesti ja yhtenäisten toimintaohjeiden ja laatujärjestelmän mukaisesti
Valvonnan asiantuntijat perehdytetään tehtäväänsä ja he saavat jatkuvaa koulutusta laadun varmentamiseksi.
Laatua ja tehokkuutta toimintaan
Kohdekohtaisten tarkastuspöytäkirjojen lisäksi asiakas saa yhteenvedon tarkastusten tuloksista. Yhteenvetoraportissa arvioidaan kohteiden yleistä elintarviketurvallisuuden tasoa sekä esitetään erityiset vahvuudet ja heikkoudet valtakunnalliseen tasoon verrattuna.
Tarkastusryppäisiin voidaan sopia jokin tietty painopistealue tarkastettavien Oivarivien lisäksi.
Asiantuntija antaa myös tarvittaessa suosituksia tuleviksi toimenpiteiksi. Hallinnolliset pakkokeinot sen sijaan jäävät asiakkaan eli toimivaltaisen viranomaisen toteutettavaksi.
Tarkastusprojekteihin voidaan sisällyttää myös uusintatarkastukset, korjaavien toimenpiteiden ja toimenpiteiden vaikuttavuuden seuranta.
Työviikon hinta vaihtelee tekijän koulutustason mukaan välillä 1600 – 2 100 euroa. Maksutuotot tarkastuksista ohjautuvat valvontayksikölle, jolloin nettokustannukset palvelulle jäävät todella alhaisiksi ja kustannustehokkuus perinteiseen sijaisen käyttöön verrattuna on huikea.
Esimerkkejä kuukauden toimeksiannoista:
- 20 leipomon tarkastusten hinta-arvio 6 500 euroa. Maksutuotot näistä keskimääräisellä tuntihinnalla 5 400 euroa
- 40 myymälän tarkastusten hinta-arvio on noin 6 500 euroa. Maksutuotot näistä keskimääräisellä tuntitaksalla 10 400 euroa!
- 16 laitostarkastusten hinta-arvio on noin 9000 euroa. Maksutuotot näistä kesimääräisellä taksalla on 10 000 – 14 000 euroa
Kysy tarjousta, räätälöimme tarjouksemme yksikön tarpeiden mukaisesti!
Valvonnan ulkopuolisen asiantuntijan käyttämisestä voit ilmoittaa Eviralle täällä
Ulkopuoliset asiantuntijat
Valvonnan ulkopuoliset asiantuntijat ovat kokeneita ja elintarviketurvallisuudesta innostuneita valvonnan ammattilaisia! Taustaltaan he ovat terveystarkastajia tai -insinöörejä, elintarviketieteen tai ympäristöteknologian maistereita tai eläinlääkäreitä. Koulutamme asiantuntijoita säännöllisesti ja linjaamme yhdessä tarkastusten toteuttamisen osana LaatuNet-laadunhallintajärjestelmäämme. Tarkastusten laatu on siten varmennettu ja asiantuntijat arvioivat kohteet keskenään yhdenmukaisesti. Toiminta on tehokasta ja todennettavasti tasalaatuista.
Eläinlääkärit
Asiantuntijaeläinlääkärimme ovat kokeneita eläimistä saatavia elintarvikkeita käsittelevien laitosten valvojia. Lisensiaattitutkinnnon lisäksi he ovat erikoiseläinlääkäreitä, hygieenikkoja tai tohtoreita. Lisäksi he ovat osallistuneet muun muassa EU-komission tekemiin tarkastuksiin ja kouluttautuneet kansainvälisesti erityisosaamista vaativiin osa-alueisiin, kuten elintarvikeketjuun kiinteästi liittyvään epidemiologiaan ja eläinten terveys ja hyvinvointi -sektoriin sekä elintarviketurvallisuuden laadunhallintajärjestelmiin ja auditointeihin (mm FSSC ja ISO 22 000, EU-komission auditointi- ja laadunhallintajärjestelmät)
Jääviys ja riippumattomuus
Varmistamme asiantuntijoidemme riippumattomuuden noudattamalla EU-komission auditointipäätöksen ja ISO 19011 -standardin vaatimuksia. Riippumattomuus toteutetaan noudattamalla sertifiointielin Labquality Oy:n laatimia ja julkisen sektorin terveydenhuollossa toteutettavia jääviyssäännöksiä. Alueellinen riippumattomuus toteutetaan niin, että asiantuntijat eivät toimi oman organisaationsa aluehallintoviraston alueella. Valvonnan ulkopuolisten asiantuntijoiden toiminnan laadun, osaamisen ja riippumattomuuden toteutumisen arvioi Evira. Laatujärjestelmän tulokset ja toiminnan arvioi komission valvonta-asetuksen (882/2004) mukainen riippumaton asiantuntijaryhmä (independent scrutiny), laatuneuvosto. Sopimus työskentelystä ulkopuolisena asiantuntijana voidaan tehdä joko organisaation tai yksittäisen henkilön kanssa.
Sinä?
Tässä voisivat olla sinun asiantuntijatietosi
Elias Dahlsten
• 2 vuotta läänineläinlääkäri LSAVI (elintarvikevalvonnan ja sivutuotevalvonnan ohjaus)
• 7 vuotta Helsingin yliopisto, elintarvikehygienian ja ympäristöterveyden osasto (tohtorikoulutettava, elintarvikehygienian yliopistonlehtori)
• Erikoisosaaminen: HACCP, elintarvikemikrobiologia, lainsäädäntö
• Ensisijainen kiinnostuksen kohde eläimistä saatavien elintarvikkeiden laitosvalvonta
• One Health-asiantuntija
Katri Halinen-Elemo
• Erikoisosaaminen: eläinsuojelu ja eläinten hyvinvointi teurastamoilla
• Pitkäaikainen kokemus hygieniavalvonnasta ja eläinten hyvinvoinnin valvonnasta
• Monipuolinen tarkastuseläinlääkärikokemus 10 vuoden ajan (mm. nauta, sika ja siipikarja)
• Welfare-koulutus Training Course on Pig Welfare at Slaughterhouse ja ISO 9001 pääauditoijan pätevyys
Katri Jalava
Eläinlääketieteen tohtori
dosentti, hygieenikkoeläinlääkäri
Työkokemus mm THL, kuntien epidemiaselvitykset ja laitosvalvonta
Kansainvälinen asiantuntija
Outi Lepistö
• Erikoisosaaminen: laitosvalvonta, laadunhallinta, pakkokeinomenettelyt
• Monipuolinen kokemus kunnan ja valtion tarkastuseläinlääkäri- ja valvontatehtävistä
ISO 9001-pääauditoija, pitkä kokemus elintarviketurvallisuuden ja eläinten hyvinvoinnin auditoinneista
• Tarkastuseläinlääkäri- ja hygieenikkotutkinnot, erikoiseläinlääkäri
• Väitöskirja Hyvän hallinnon periaate ympäristöterveydenhuollon pakkokeinomenettelyssä 2008
Maria Närhinen
• Erikoisosaaminen: hallinto ja johtaminen ympäristöterveydenhuolto ja sosiaali- ja terveystoimi
• Monipuolinen kokemus hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä
• Monipuolinen kokemus muutosjohtamisesta ja uusien organisaatioiden luomisesta
• Väitöskirja Healthier Food Choices in Supermarkets 2000, Kuopion yliopisto
• Muuta: HHJ tutkinto suoritettu
Kirsi Sario
• Erikoisosaaminen: ympäristöterveyden toimeenpano ja kehittäminen, laadunhallinta, elintarvikevalvonta ja -turvallisuus
• Monipuolinen kokemus ympäristöterveyden valvonta-, kehittämis- ja hallintotehtävistä valtiolla ja kunnissa.
• Kansallisen auditointien koordinointityöryhmän jäsen 2009-2011. Pitkäaikainen auditointikokemus. ISO 9001 pääauditoijan pätevyys 2012
Tuire Tapanen
• Jatko-opiskelija Lappeenrannan teknillisen yliopiston Sustainability Science and Solutions maisteriohjelmassa
• Työkokemusta ympäristöterveydenhuollon viranhaltijana yli viisi vuotta
• Hygieenikkona kriisinhallintaoperaatiossa Libanonissa
• Erityisosaaminen: hyönteisten käyttö ravintona ja terveydensuojelulain 13 §:n mukaiset kohteet
• Erikoisosaaminen: sisäilman terveyshaittojen ja ongelmien kartoittaminen sekä ongelmatilanteissa ja eri sisäilmatyöryhmissä toimiminen.
Tommi Tuimala
• Työkokemusta elintarvikevalvonnasta sekä terveydensuojelun tehtävistä julkisten rakennusten sisäilman sekä talousvesivalvonnan parissa
• Projektityö: EnviroVet Oy:n ympäristöterveyden laadunhallintajärjestelmä LaatuNetin indikaattoreiden kehittäminen ja päivittäminen
• Projektityö: Sosiaali- ja terveysministeriön tilaaman ympäristöterveyden alakohtaisen hankkeen toteuttaminen
• Erikoisosaaminen: sisäilman terveyshaittojen ja ongelmien kartoittaminen sekä ongelmatilanteissa ja eri sisäilmatyöryhmissä toimiminen.
Maria Wahlfors
• Erikoisosaaminen: eläinsuojeluvalvonta, alkutuotannon valvonta, laitosvalvonta (liha-alan laitokset)
• Kokemusta kuntapraktiikasta ja käytännön valvontatyöstä elintarviketuotantoketjun kaikilla tasoilla
• Laitosvalvonnan ohjaus ja opetus Helsingin yliopistossa
• Seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan (MMM) jäsen
Päivi Levänti
•Terveystarkastaja, elintarviketieteen maisteri
•Elintarvikevalvonnan tehtävät
•Oiva-tarkastukset
Sirpa Kemilä
•Elintarvikevalvonnan tehtävät
•Laitosvalvonta
•Oiva-tarkastukset
Kristiina Nyholm
•Maidontuotantotilojen hygieniatarkastukset